Spring naar inhoud

Let’s dance

Column Cobouw nr 11, 21 oktober 2014

Nederlanders domineren al jarenlang de top 50- lijsten van meest populaire dj’s in de wereld. Waarom? Omdat ons land dancemuziek groot heeft gemaakt. Wij waren domweg de eersten die de productie van dancemuziek verheven tot kunst.

Maar dat niet alleen, ook het organiseren van feesten, het produceren van een nieuw geluid en het uitdagen van technologiebedrijven hebben we er bij bedacht. We spelen inmiddels een prominente rol in deze miljardenbusiness. Een ontluikende bouwindustrie kan daar iets van leren. We zijn in Nederland namelijk hard op weg om op het gebied van conceptueel en industrieel bouwen de standaard te zetten.

Ontwikkelingen rondom energieneutraal bouwen en renoveren laten zien dat er veel meer kan dan dat we ooit voor mogelijk hielden. Grote internationale bedrijven uit de toeleverende industrie kijken met verbazing naar de vragen die worden gesteld over de levering van spullen die nog niet eens bestaan. Potentiele innovaties die in de traditionele bouwwereld niet aansloegen worden alsnog van de plank gehaald.

Ook de landen om ons heen zien kansen. Met name Frankrijk en Engeland zijn geïnteresseerd. Daar moeten we van profiteren. De dj’s van de Nederlandse bouwindustrie moeten zich laten zien. Rondom hen wordt namelijk een hele nieuwe industrie gecreëerd. Een industrie die internationaal de toon gaat zetten. We gaan betere, gezondere, comfortabelere en zeker ook gewildere spullen maken voor huurders en woningeigenaren. Innovatie en industrialisatie zal daar een doorslaggevende rol in spelen. Dat schept kansen voor iedereen!

Ik vlieg donderdag naar China om daar als dj te draaien tijdens de Beijing Fashion Week. Niet omdat ik nou zo goed ben, integendeel. Die kans krijg ik omdat koplopers de weg voor mij hebben geëffend. Als Nederlandse dj ben je bijna per definitie een merk in het buitenland. Fantastisch als een hele industrie kan profiteren van mensen die hun nek uit durfden te steken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: