Spring naar inhoud

Who’s Jan Willem van de Groep

0006_FldB_20160208_160534__DSC4636zw

inspirator  |  innovator  |  entrepreneur

BIO

Na zeven jaar in de bouw- en zeven in de woningcorporatiesector te hebben gewerkt was Jan Willem van 2010 tot 2016 verbonden aan het programma Energiesprong. Een rijksoverheidsprogramma dat werkte aan het  verduurzamingsvraagstuk van de gebouwde omgeving. Hij richtte zich daarbij op het versnellen van innovaties in de bouw- en woningcorporatiesector. Jan Willem is ondermeer bedenker en initiator van de Stroomversnelling. Een initiatief waarbij de bouw- en corporatiesector door middel van innovatie en industrialisatie (goedkoper, beter, duurzamer) woningen renoveren naar een energieneutraal niveau 

OP DIT MOMENT

Eind 2015 heeft Jan Willem samen met Sjoerd Klijn Velderman, Desmond Hughes en Jasper van den Munckhof Factory Zero opgericht. Een nieuw type bedrijf binnen de bouw- en installatiesector geschoeid op de visie dat bouwen en renoveren goedkoper moet. Factory Zero integreert bouw- en installatietechniek in de producten die ze op de markt brengen (woningsegment: nieuwbouw en renovatie). Door standaardisatie en de industriële benadering heeft dat direct effect op de prijs en kwaliteit van de producten. Uiteindelijk zal de complete installatie van een woning in het dak en de gevel verdwijnen. Factory Zero werkt rechtstreeks samen met fabrikanten die hun producten of componenten modificeren voor toepassing in haar propositie.

VISIE

De bouwsector verandert de komende jaren razendsnel. Van een traditionele bouwnijverheid naar een slimme en hoogtechnologische bouwindustrie. Nieuwe (productie) technologieën, materialen en software staan aan de basis van nieuwe mogelijkheden. Jan Willem verbindt de opgaven die spelen binnen de overlappende domeinen bouwen, wonen, mobiliteit en energie met die ontluikende bouwindustrie. De noodzakelijke en onontkoombare beweging naar innovatie en industrialisatie in de bouw  illustreert hij in zijn presentaties. Hij wordt regelmatig gevraagd als adviseur en/of spreker voor bedrijven, woningcorporaties en overheden vanwege zijn visie op de energietransitie en de daaraan gekoppelde transitie van de bouwsector.

ACTIVITEITEN

(Mede) oprichter en (mede) eigenaar van:

Factory Zero

Columnist voor:

Cobouw, de Architekt, de Corporatiegids, Renda, BNA, Duurzaam Gebouwd, Building Holland

Adviseur:

Ondernemers, Bedrijfsleven,  Overheden, Parlementsleden, Politieke partijen, Brancheorganisaties, Vakbonden, Studenten.

Gastdocent:

TU-Delft, Amsterdam School of Real Estate, BNA-academy, Hogeschool Utrecht

Jurylid:

Achterhoek Architectuurprijs, Duurzame50 Bouw en Vastgoed, Innovation Challenge Building Holland, Cobouw Awards Duurzame projecten

Spreker:

Innovatie, bouwindustrie, future technology, duurzaamheid, klimaat, energietransitie en aanverwante maatschappelijke thema’s.

CONTACT

Janwillem@vdgroep.nl

06-20967748

ACHTERGROND

studie:  civiele techniek en bedrijfskunde

ervaring:  bouw, corporatie, advies/interim, inspirator, ondernemer

AWARDS

Winnaar duurzame top 50 bouw en vastgoed 2015

Unknown

Winnaar Klimaatpenning 2015

IMG_2291IMG_2284

Nr 10 op de lijst duurzame 100 van Trouw 2015

IMG_3109

En wil je echt alles weten dan is dit interview door Thomas van Belzen van Cobouw een aanrader.

Schermafbeelding 2015-07-20 om 16.20.33

Schermafbeelding 2015-07-20 om 16.18.15

Schermafbeelding 2015-10-03 om 09.38.48

%d bloggers liken dit: