Spring naar inhoud

De 20e eeuwse aanpak werkt niet meer

De betaalbaarheid van de gebouwvoorraad, waardeontwikkeling of toch het beperken van de CO2 uitstoot. Alle aanvliegroutes bieden aanknopingspunten om grote stappen te zetten met onze gebouwde omgeving. Dat vraagt echter wel om een radicaal nieuwe manier van organiseren. Voor vragers biedt het perspectief van levensduurdenken nieuwe invalshoeken voor de exploitatiekosten en waardeontwikkeling van een gebouw. Voor de overheid is het noodzakelijk dat duurzame doelstellingen worden behaald en de markt in staat is die ook te realiseren. Voor de bouwsector ontstaan kansrijke businessmodellen waarin Innovatie, net als in andere sectoren, een evidente factor is. Innovatie in de bouw is alleen kansrijk als sleutelspelers gezamenlijk een bijdrage leveren. Creatieve coalities zijn in staat faalkosten, stapelkosten en transactiekosten te elimineren. Die omslag vraagt echter ook veel van de professionele opdrachtgever…is die in staat om los te laten, om de juiste vraag te stellen en het antwoord door de markt te laten ontwikkelen…het zal moeten….de 20e-eeuwse aanpak werkt niet meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: